Australian Open, tragerea la sorți: Simona Halep are parte de un start complicat de turneu. Buzărnescu, meci de cinci stele cu repetiție și șansa revanșei. Marius Copil a tras un fost membru din Top 10. AICI: toate adversarele româncelor din primul tur

Australian Open, tragerea la sorți: Simona Halep are parte de un start complicat de turneu. Buzărnescu, meci de cinci stele cu repetiție și șansa revanșei. Marius Copil a tras un fost membru din Top 10. AICI: toate adversarele româncelor din primul tur
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Cele șase reprezentante ale României direct acceptate pe tabloul principal de simplu au fost repartizate simetric, câte trei pe fiecare jumătate, la tragerea la sorți de joi, efectuată pe terenul Margaret Court, din Melbourne: Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (37 WTA) și Ana Bogdan (107 WTA) sunt pe jumătatea superioară, în timp ce Irina Begu (40 WTA), Mihaela Buzărnescu (57 WTA) și  Monica Niculescu (85 WTA) sunt pe jumătatea a doua, dominată de favorita doi, Caroline Wozniacki.
  • Singurul reprezentant al României la simplu masculin, Marius Copil (93 ATP), are un meci de deschidere dificil împotriva lui Gilles Simon, fost număr șase mondial, coborât acum, la 33 de ani, pe locul 57 ATP.

Tragerea la sorți de la Australian Open s-a încheiat: Simona Halep are parte de un test cu încărcătură emoțională mare, împotriva unei puștoaice de doar 17 ani care va avea întreaga Australie de partea sa, iar jumătatea sa de tablou este plină de nume grele. Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan vor debuta împotriva unor jucătoare de pe lista capilor de serie, Sorana Cîrstea are o misiune dificilă în a repeta performanța din 2017 – optime de finală, iar Monica Niculescu se află în imediata apropiere a Jelenei Ostapenko, cea care deschide împotriva italiencei Francesca Schiavone, într-un duel între câștigătoare de Roland Garros.

Probabil cel mai interesant meci din primul tur la feminin este cel dintre Venus Williams – finalista ediției 2017 și tânăra Belinda Bencic, revenită în circuit după o accidentare care a ținut-o mult în afara competiției, la fel cum este și cel dintre Petra Kvitova și Andrea Petkovic sau Shelby Rogers versus Lucic Baroni (cap de serie 28).

Tabloul masculin promite dueluri interesante încă din primul tur: tânărul Rublev, cap de serie 30 l-a tras pe veteranul David Ferrer, Verdasco se luptă cu un conațional, Roberto Bautista Agut (favorit 20), Del Potro debutează împotriva americanului Tiafoe. Rafael Nadal a avut parte de o tragere blândă, care, teoretic, îl poate ajuta să recupereze la capitolul formă după un start târziu în sezon, în primele tururi, înainte de a ajunge la o posibilă a doua semifinală consecutivă cu Grigor Dimitrov. La polul opus, Sascha Zverev, cap de 4 la Melbourne, este jucătorul care a nimerit pe secțiunea cea mai aglomerată: în optimi îl poate avea ca adversar pe Novak Djokovic, sextuplu campion la Antipozi. Wawrinka și Thiem sunt posibili adversari în sferturi pentru tânărul german. Pentru Roger Federer, un posibil test poate veni în sferturi împotriva lui Juan Martin del Potro

TABLOURILE COMPLETE și acțiunea, pas cu pas, de la tragerea la sorți

11:00 Start greu pentru Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, ambele aflate pe jumătatea inferioară de tablou. Begu va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cap de serie 31 la Melbourne, în timp ce „Super-Miki’ va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki,jucătoarea împotriva căreia a jucat primul meci al carierei pe tabloul principal de la un turneu de Mare Șlem, la US Open 2017. Monica Niculescu va juca împotriva Monei Barthel, cu un potențial duel în turul doi cu favorita 32, Anett Kontaveit.


10:58 Pe jumătatea Simonei, dar pe celălalt sfert, a fost trimisă spaniola Garbine Muguruza, cea care are un start complicat de 2018. secțiunea este însă aglomerată, cu Aga Radwanska posibilă adversară de tur trei pentru campioana de la Wimbledon. Maria Șarapova se află și ea în această parte de tablou.

Ana Bogdan va deschide împotriva franțuzoaicei Kristina Mladenovic, cap de serie 11 la Australian Open.


10:55 CONFIRMARE: Simona Halep va debuta împotriva unei reprezentante a gazdelor, aflate pe locul 193 WTA, iar traseul este unul dificil, cu un posibil tur trei cu Kvitova și sfert de finală cu Pliskova.

Sorana Cîrstea este pe sfertul Simonei și va juca împotriva Zarinei Diyas, iar în turul doi poate da peste experimentata Lucie Safarova.


10:45 Tabloul masculin se completează interesant: am putea avea parte, din nou, de o semifinală Nadal – Dimitrov, exact ca în 2017, în timp ce pe jumătatea lui Roger Federer au ajuns Sascha Zverev și Novak Djokovic.

Jumătatea inferioară de tablou la simplu masculin


10:40 Marius Copil va juca în primul tur împotriva unui triplu câștigător al turneului  de la București, francezul Gilles Simon. Românul a fost trimis pe sfertul de finală dominat de principalul favorit, Rafael Nadal.


10:37 Primele informații vin pe surse neoficiale, de la jurnaliștii prezenți la fața locului. Americanul Ben Rothenberg, colaborator New York Times, anunță că Simona Halep deschide împotriva unei sportive beneficiare de wild card, Destanee Aiava, din Australia. În turul doi, liderul mondial o poate întâlni pe Eugenie Bouchard, iar în turul trei – pe dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova.


10:30 Tragerea la sorți se efectuează pe Margaret Court Arena. Prima dată, vom afla tabloul masculin!



10:10   O privire aruncată asupra rezultatelor din calificări: două victorii pentru românce

Alexandra Dulgheru (190 WTA) a spulberat-o pe Bianca Andreescu (185 WTA), jucătoarea de origine română care reprezintă Canada și care a fost desemnată jucătoarea anului 2017 în țara frunzei de arțar. Alexandra s-a calificat în turul doi al calificărilor cu un 6-1, 6-1 categoric, în doar 66 de minute de joc. Viitoarea adversară a româncei este ucrainianca Dayana Yastremska (184 WTA).

Irina Bara (183 WTA) continuă și ea lupta pentru accederea pe tabloul principal, după ce a învins-o pe Sesil Karatantcheva (182 WTA, Bulgaria), scor 7-5, 3-6, 7-5. Meciul doi îi aduce Irinei un duel cu o americancă de origine croată – Bernarda Pera (23 ani, 126 WTA, cap de serie 14 pe tabloul de calificare).

Alexandra Cadanțu (171 WTA) a fost învinsă în primul tur al calificărilor de Vera Lapko (133 WTA), scor 3-6, 1-6. Vera este o tânără speranță a Belarusului, o sportivă de 19 ani care a fost nominalizată în echipa de Fed Cup pentru finala din 2017, cu SUA.


10:00 Confirmarea oficială a listei capilor de serie:


Ediția cu numărul 106 a Australian Open-ului debutează, oficial, cu meciuri de pe tablourile principale pe 15 ianuarie și timp de două săptămâni va ține capul de afiș în sportul alb. Emoțiile încep însă de joi, la o tragere la sorți care poate decide multe lucruri. Organizatorii au luat decizia de a rupe tradiția și de a muta cu o zi înainte țintarul, făcut în mod tradițional – vineri.

Simona Halep este, în premieră, principală favorită la un Grand Slam și ar trebui să își egaleze cel mai bun rezultat al carierei pentru a respecta tradiția ‘Open-ului Vesel’ – niciodată de la începutul anilor 2000 jucătoarea cap de serie numărul unu nu a pierdut înainte de ‘optimi’. Mihaela Buzărnescu debutează, la 29 de ani, pe tabloul principal. Pentru prima dată după două ediții consecutive, Irina Begu nu mai este protejată de statutul de cap de serie, iar Sorana Cîrstea speră la o nouă rută câștigătoare, după ce în 2017 a reușit la Antipozi al doilea cel mai bun parcurs al carierei în turneele de Mare Șlem.

Absențele tabloului feminin

Pe tabloul feminin, marile absente sunt Serena Williams și Victoria Azarenka.  Campioana în exercițiu nu este gata de joc după ce a devenit mamă la începutul lunii septembrie, în timp ce bielorusa, dublă campioană la Australian Open (2012 și 2013) este forțată de un ordin judecătoresc să rămână în California, Statele Unite, pe durata procesului pentru custodia băiețelului său.

Mizele tabloului feminin

Dincolo de încrucișările din primul tur, unde Maria Șarapova este numele de evitat pentru toate favoritele, de interes este distribuirea ibericei Garbine Muguruza – favorita trei care, după două abandonuri în două turnee disputate pe 2018, poate oferi o deschidere pe parcurs pentru outsidere. Apoi, va fi interesantă poziționarea nemțoaicei Angie Kerber – în afara primelor 20 de favorite, una dintre cele doar două foste câștigătoare la Melbourne aflate la start. ‘Angie’ este neînvinsă în șase meciuri de simplu pe 2018 (la Cupa Hopman și la Sydney, le-a învins pe Bencic, Bouchard, Safarova și Venus Williams și pare că, în sfârșit, a regăsit formula câștigătoare alături de Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep și al Johannei Konta.

Radwanska și Makarova sunt alte sportive aflate jos pe lista capilor de serie – adversare cu nume, care pot complica anumite secțiuni de tablou.

Și o tragere la sorți cu ‘adversară venită din calificări’ în primul tur poate fi cu dublu tăiș, în condițiile în care de acolo pot veni sportive precum Vera Zvonareva, Roberta Vinci sau Sara Errani – jucătoare cu semifinale și finale de turneu de Mare Șlem în palmares.

Marius Copil, unica speranță românească la băieți

Marius Copil a acces, în premieră, direct pe tabloul principal, astfel încât va intra prospăt în competiție, fără uzura a minim șase seturi din preliminarii.

Roger Federer se anunță mare favorit, și prin prisma formei arătate la Cupa Hopman, pe care a câștigat-o alături de Belinda Bencic, și prin prisma felului în care se prezintă concurența. Campionul în exercițiu este singurul din „Big Four” care nu a acuzat probleme fizice în acest start de sezon. Nadal și Djokovic au amânat startul de an și nu au jucat turneu pregătitor așa cum și-ar fi dorit.

Absențele tabloului masculin

Andy Murray și Kei Nishikori sunt marii absenți ai primului turneu de Mare Șlem al anului. Britanicul s-a operat la șoldul drept, în timp ce japonezul este nerefăcut după o accidentare la încheietură – aceeași care l-a ținut și în afara US Open-ului.

Mizele tabloului masculin

Novak Djokovic a părăsit Top 10 ATP, astfel încât se poate întâlni încă din faza optimilor cu Rafa Nadal sau Roger Federer. Sârbul a apărut pe teren cu mânecă elastică pentru protecție și și-a modificat mișcarea la serviciu. Mai mult, Stan Wawrinka, anunțat cap de serie 9 la Melbourne, a renunțat în ultimul moment la disputarea demonstrativului Tie Break Tens – un concurs al tiebreak-urilor și ar putea declara forfait și la Australian Open.

Istoricul participărilor celor 7 români direct admiși pe tabloul principal de simplu de la Australian Open 2018

Rezultatele Simonei Halep (1 WTA) la Australian Open:

  • a noua participare, a opta consecutivă pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: sfert de finală, în 2014 – învinsă de Cibulkova (cap de serie 20) și în 2015, învinsă de Makarova (cap de serie 10)
  • rezultatul din 2017: înfrângere în primul tur la Shelby Rogers (52 WTA), 3-6, 1-6
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  un singur meci disputat și câștigat, în 2014, cu Jelena Jankovic (8 WTA) – 6-4, 2-6, 6-0 în optimi

Rezultatele Soranei Cîrstea (37 WTA) la Australian Open:

  • a 10-a participare pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat:  optime, 2017 – învinsă de Garbine Muguruza (cap de serie 7), 2-6, 3-6
  • rezultatul din 2017: optime – învinsă de Garbine Muguruza (cap de serie 7), 2-6, 3-6
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 1 victorie – la Stosur (5 WTA, 2012), 3 înfrângeri (2008 – la Ivanovic, 2013 – la Na Li, 2017 – la Muguruza)

Rezultatele Irinei Begu (40 WTA) la Australian Open:

  • a opta participare consecutivă, a șaptea prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: optime, 2015 – învinsă de Bouchard (7 WTA) – 1-6, 7-5, 2-6
  • rezultatul din 2017: tur 2 – învinsă 4-6, 6-7 de Kristyna Pliskova (58 WTA)
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: o victorie – la Kerber (9 WTA, 2015), 2 înfrâțngeri (2015 – la Bouchard, 2013 – la Radwanksa)

Rezultatele Mihaelei Buzărnescu (57 WTA) la Australian Open:

  • debut pe tabloul principal, a treia participare
  • rezultatul din 2017: tur 2 în calificări

Rezultatele Monicăi Niculescu (85 WTA) la Australian Open:

  • a 12-a participare, a 11-a prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 3 – în 2011, 2012 și 2014
  • rezultatul din 2017: înfrângere în primul tur, la Anna Blinkova (189 WTA – venită din calificări)
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  4 înfrângeri în 4 meciuri, fără set câștigat – 2010 la Jankovic, 2011 la Schiavone și la liderii mondiali –  Wozniacki, 2012 și Azarenka, 2013

Rezultatele Anei Bogdan (107 WTA) la Australian Open:

  • a treia participare, a doua prezență consecutivă pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: înfrângere în primul tur, la Elena Vesnina (cap de serie 14), 5-7, 2-6
  • rezultatul din 2017: înfrângere în primul tur, la Elena Vesnina (cap de serie 14), 5-7, 2-6
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  niciun meci jucat

Rezultatele lui Marius Copil (88 ATP) la Australian Open:

  • a șasea participare, a doua prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 2, în 2015, a pierdut 6-7(4), 6-7(4), 3-6 la Stan Wawrinka (4 ATP)
  • rezultatul din 2017: calificări, tur 1 – învins 7-6(2), 4-6, 4-6 de Allex Bolt (632 ATP)
  • palmares în fața jucătorilor de Top 10:  1 înfrângere – 2015, la Wawrinka (4 ATP)
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
100.000.000 € pe an! Genoa îl costă o avere pe Dan Șucu: ”Mai sunt datorii de vreo 60 de milioane”
100.000.000 € pe an! Genoa îl costă o avere pe Dan Șucu: ”Mai sunt datorii de vreo 60 de milioane”
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
De la FCSB, la
De la FCSB, la "U" Cluj! Mutarea care ar urma să se producă zilele acestea
E mai rău ca Becali. Patronul care şi-a bătut angajaţii şi care şi-a antrenat singur echipa a făcut pariu pe un Ferrari cu un jucător:
E mai rău ca Becali. Patronul care şi-a bătut angajaţii şi care şi-a antrenat singur echipa a făcut pariu pe…
Oana Mizil arată incredibil la 49 de ani! După despărțirea de Marian Vanghelie, s-a schimbat radical! Imagini incendiare cu femeia de afaceri
Oana Mizil arată incredibil la 49 de ani! După despărțirea de Marian Vanghelie, s-a schimbat radical! Imagini incendiare cu femeia…
Monica Bîrlădeanu a făcut MARELE anunţ sub bradul de Crăciun: 'Să-și ceară iertare...'
Monica Bîrlădeanu a făcut MARELE anunţ sub bradul de Crăciun: 'Să-și ceară iertare...'
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
A luat taxiul de la Suceava la Iaşi, după ce i-a fost anulat zborul. Cât a plătit
A luat taxiul de la Suceava la Iaşi, după ce i-a fost anulat zborul. Cât a plătit
DOVADA că Luna Pământului este obiect artificial! S-a întâmplat recent
DOVADA că Luna Pământului este obiect artificial! S-a întâmplat recent
Cristina Demetrescu ne spune care este zodia care va trăi cel mai frumos an din viață în 2025
Cristina Demetrescu ne spune care este zodia care va trăi cel mai frumos an din viață în 2025
Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
"Adio, iubirile mele!” - Andreea și bebelușul ei au murit! Detalii șocante
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să furnizeze ajutor militar Ucrainei.
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a…
×